HTML

Home

Új regényt írok Meyer rajongóknak és egyéb értelmes embereknek, akik szoktak olvasni. Itt figyelemmel követheted ahogy haladok vele.

Friss topikok

Exkluzív részlet a Lovessence-ből. Olvasd el itt!

2010.02.25. 23:49 Lovessence

Bedöglött a gépem. Kinyiffant. Belemászott valami trójai, nem is egy. Persze mikor máskor, mint amikor már nagyon akartam írni. És nem egyszerű, mire eljön valaki, hogy feltámassza. De mostmár nagyjából megint minden jó, kivéve, ami nem.

Például elveszett az a cuki, piros lovacska, amit évekkel ezelőtt töltöttem le valahonnan. Az én gépemen nem homokóra mutatta, hogy gondolkodik, hanem a lovacska futott a képernyőn. Most honnan szerezzem vissza? Ha valaki tudja, szóljon! Nagyon hálás lennék.

Persze ez nyilván senkit nem érdekel, azokat a fantasztikus gyerekeket sem, akikkel a héten találkoztam a budapesti Kandó Téri Általános Suliban. (Nincs verseny, amit meg ne nyernének, mégsem valami unalmas eminensek, hanem igazi jófejek.) A másfél órás író-olvasó találkozó majdnem három órásra nyúlt, annyi mindent akartak tudni. S bár még "csak" negyedikesek, kíváncsiak voltak a Lovessence-re is. Majd belenőnek. Szóval most az ő kedvükért is folytatom a blogot, amit eddig még nem vertem nagydobra.

No de mostmár belevetettem magam a munkába, és megírtam a prológust, vagy mondjuk előszót. Legalább is annak első változatát. Nem csak megírtam, hanem fel is teszem ide a blogra. Szóljon hozzá, akinek van hozzászólni valója. Elvégre még nincs kinyomtatva, még bármi lehet.

Aztán belejöttem, és elkezdtem az első fejezetet. Kezdem ott érezni magam AMerikában, ahol a történet nagy része játszódik. Ott, ahol egyetemre jártam, ahol rendesen megtanultam angolul. Ebbe még jobban bele tudok helyezkedni, mint amikor Magyarórafalván, egy órában vagyok az általam kitalált zöld manóval. Persze nekem az is otthonos, az is az én világom.

De újra ott lenni lélekben, fantáziában, ahol 19 évesen voltam, az valahogy egy pillanat alatt beszippant. Remélem, így fog Benneteket is beszippantani. Most jöjjön tehát a Lovessence előszava!

-         Hahó! Van itt valaki…valaki? -  visszhangzott Audrey kiáltása a romos várkastély fedetlen kápolnájában. Éjszaka volt. Ijedten nézett körül a sötétben. Nem látott mást, csak az íves ablakok körvonalait. Pilinckázott a hó, a felhők eltakarták az eget, ő pedig ott állt dideregve egy szál sortban és pólóban. Farzsebéből elővette mobiltelefonját, és megnyomott egy gombot, hogy a kijelzővel világítson. Lába előtt lapos, faragott márványtábla illeszkedett a kőpadlóba. Egy sírkő. Közelebb lépett, s felismerte rajta egy vele egy idősnek tűnő  lány életnagyságú mását, aki mintha csak elszenderedett volna. Audrey közelebb lépett, leguggolt és lesimította a vékony hóréteget az arcáról. Ahogy jobban szemügyre vette, döbbenten látta, hogy az ismeretlen mintha hasonlítana rá.

      Ekkor észrevette, hogy a lány sírkövének szélén felirat fut körbe. Letérdelt a kő szélére, hogy elolvashassa, de ekkor súlya alatt megbillent a márvány, Audrey pedig olyan hirtelen került a kápolna padozatába mélyesztett sírba, hogy sikoltani sem volt ideje. Gondolni is csak annyit tudott:

Végem. Ennyi…

Annál jobban csodálkozott, amikor azt vette észre, hogy ott fekszik ugyan a sötét, hideg és nyirkos kősírban, de jóformán meg sem ütötte magát. Nem fáj semmije. Megmozdulni azonban mégsem mert:

Nem szabad hozzányúlnom semmihez. Itt vannak ennek a lánynak a csontjai – és beleremegett az undorba és a félelembe. – Azonnal ki kell másznom innen. De hol a mobilom? – és óvatosan kinyújtotta a lábát. - De hiszen itt nincs is koporsó! Ez a sír üres. – Kissé megkönnyebbülten kezdett tapogatózni maga körül, már amennyire bárki vígan tapogathat, aki egy elhagyatott, üres sírban találja magát, s a közelben nincs egyetlen lélek sem, se élő, se holt. Bár ki tudja.

-         Meg vagy! – szólalt meg kisvártatva Audrey, amikor megérintett valamit, s szavai a hatalmas csendben kiáltásnak hangzottak. Annál nagyobb volt csalódása, amikor rájött, hogy nem a telefonját találta meg. A kis, hideg tárgy elfért a tenyerében. Formája kissé elnyújtott, pici hegedűre emlékeztetett inkább, mint bármi másra, s az egyik végén vékony lánc lógott.

Ez a forma még így, sötétben is ismerős volt neki. Mintha látta volna már valahol. Izgatott várakozással tapogatott tovább, s hamarosan meglett a mobilja is. Közben megfeledkezett arról, hogy a márványlap bármikor tovább billenhet, akár agyon is ütheti. Megnyomta a telefonja egyik billentyűjét,  és még a lélegzete is elakadt.

A kezében tartott apró ezüstfiolát nézve már nem érezte a hideget. Nem gondolkodott azon, hogy hogy került ide. Megtalálta! Végre övé az olthatatlan, örök szerelem ígérete.

Nem várhatott tovább. Érezni akarta a Lovessence illatát. Óvatosan kinyitotta a csavaros kupakot. Vigyázott, nehogy egy csepp is kárba vesszen a varázserejű olajból. Beleszagolt az ezüstfiolába…és elfintorodott. Kellemetlen, avas szagot érzett.

Ereiben meghűlt a vér.

- Ne! Jaj, ne! Julianna, segíts! Azt ígérted, ha megtalálom, enyém a tudás. Enyém a szerelem hatalma. – Könnyek szöktek a szemébe, és csak beszélt tovább, mintha lenne ott valaki. Mintha hallaná az a bizonyos Julianna. – Most nézd meg! Nincs benne egy csepp sem. Ugye látod? Tudom, hogy itt vagy – rázta meg dühösen felfordítva az üres fiolát, melyből egyetlen csepp csöppent a márvány sírkőre. Látni nem látta, de érezte, ahogy hirtelen elárasztja a sírt a gyönyörűséges illat. Sehol az avas bűz, sehol a reményvesztettség. Az illatot követve érezte, hogy az utolsó, még megmaradt csepp, éppen a márvány leány ajkára csöppent. A Lovessence, mely már rég elveszítette varázserejét, utoljára erőre kapott e halott szépség sírkövén.

- Tudom már! Igen! – ujjongott Audrey. – Ismerlek benneteket! Hát persze. Itt vagytok drága barátaim. Köszöntelek mesés lótusz, szerény zsálya, élettel teli citrom, kedves narancsvirág, megbízható geránium. És benneteket is , ti titokzatosak: nárd, tömjén és mirrha. Tudhattam volna, hogy ti kelletek a szerelemhez. Van valaki, akit még nem vettem észre? Ki vagy te? Idegennek tűnsz. Hallgatsz? Ne tedd, te irigy! Hadd szagoljalak!

De a szag már jóformán teljesen elillant. Audrey arca a márvány leány arcához tapadt, úgy próbálta még egyszer, utoljára érezni a Lovessence illatát. Kalapáló szívvel vett nagy levegőt.

-         Tudom már ki vagy.

 

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bosnyakviktoria.blog.hu/api/trackback/id/tr661791144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Invincible · http://invincibledaydreamer.blog.hu 2010.02.26. 03:10:29

Szia!
Szerintem izgi ez a szösszenet amit ide bepöttyintettél és nem hülyék azok a rajongók akik oly lelkesen várják a Lovessence-t. Nekem tetszik. Én eddig az összes könyvedet olvastam, szerintem nagyon jók; várom az új sorozatot - no és hiába olvastam a Breaking Dawn-t angolul másfélszer (ne kérdezzétek, hogy sikerült!:)), várom hogy a kezemben tarthassam a pofátlanul drága, ormótlan kemény-borítós magyar kiadványt is; hiába van meg original angolul meg PDF-ben is. KELL.
Köszönöm az írásaidat, sok vidám percet-órát szereztél velük nekem. Jó munkát! <3

Lovessence 2010.02.26. 22:21:20

@Invincible: Kedves Invincible! Örülök, hogy nem csalódtál:-)
Kérlek, tartsd rajta továbbra is a szemedet a blogomon! Kíváncsi vagyok a véleményedre.

Nauzika 2010.02.27. 16:25:16

Szia!
Nekem is nagyon tetszik, izgalmasnak tűnik, és cseppet se átlagosnak :) Csak így tovább!

sonia b. 2010.02.27. 21:33:56

Ez az egész őrülten IZGI! Piros lovacskát pedig szerzünk a föld alól is!

borostyan 2010.03.01. 09:41:34

Szia!
Tetszik ez a bevezető, eléggé figyelemfelkeltő!
Pofátlan kérdés az igaz, de adsz majd többet is nekünk? :P

Nekem csak egy észrevételem van a szöveggel kapcsolatban: a telefon képernyő helyett én inkább kijelzőt írnék.

KicsiZsu 2010.03.01. 16:38:00

Kedves Loveessence!
Hűha! Igazán felcsillant bennem a kíváncsiság, nagyon találó kezdés, tutter, hogy végig akarom olvasni! A célt elérte... már most függő vagyok :)

@borostyan: Jómagam a hó pilinckázásán gondolkodtam. Még így sosenem hallottam :) Csendes hószitálásra tudok asszociálni, javítsatok ki ha tévedek. Nem ártana felfrissítenem a szinoníma-készletemet :)

Lovessence 2010.03.01. 18:40:11

@KicsiZsu:
Kedves KicsiZsu!
Örülök, ha kíváncsi lettél! Gyere máskor is, mert teszek még fel részleteket.
A hó, ha pilinckázik, az éppen, hogy csak, alig-alig. Én szeretem a furi szavakat.

ildikóóó 2010.03.01. 21:18:54

Kedves Viktória! Köszi a figyelemfelkeltést, a Vámpírok után jöhet a Lovessence. Bennem biztos rajongóra találsz. További hatékony Tündér éjszakákat!

Lovessence 2010.03.03. 00:06:05

@ildikóóó:
Kedves Ildikóóó!
Nagyon fogok igyekezni!
Tartsd a szemed a blogon továbbra is!

SZia

Lovessence 2010.03.03. 14:44:10

@sonia b.: Kedves sonia!

Köszönöm, köszönöm, hogy ha nem is a föld alól, de a windows mélységes bugyraiból előteremtetted a piros lovacskámat a homokóra helyett.
Ajánlom mindenkinek szeretettel
Sokkal jobb lesz tőle a kedvetek, még akkor is, ha sokáig kell várni, mire egy oldal betölt.
Így találjátok meg:
start
vezérlőpult
egér
mutatók
munka a háttérben
tallózás
horse
alkalmaz
Sok szerencsét!

ildikóóó 2010.03.03. 21:14:05

@Lovessence: Figyelek a blogodra, nekem is a 3.-számú verzió jön be és képzeld én is Jakobért döglök!!! Szia

Könyvmoj 2010.03.27. 16:34:26

Szia!
Eddig még csak a bevezetőt olvastam el mert most tévedtem ide de majd pótolom a lemaradást. Már eleve, hogy Te irod nagy tisztelettel olvasom soraid. Merthát Te fordítottad a Breaking Dawn-t! Ez azért elég nagy szó! És én már nagyon-nagyon várom! Biztos remek munkát végeztél vele.
A bevezetás nagyon figyelemfelkeltő és hát igy jó ahogy van!
Bár lehet, hogy nem idevaló de azért szeretnék valamit irni hátha te méltatsz egy szóra.
Én ugy nagyon amatőr ként de irok könyveket és hát amikor írok egy-egy kiadónak arra nem méltatnak, hogy visszairjanak. Ha meg kérdezhetem, mit tegyek?

Lovessence 2010.03.27. 18:42:34

@Könyvmoj:
Szia Könyvmoj!
Örülök, ha tetszik amit találtál :-)
Igen, a Breaking Dawnnal nagyon igyekeztem, és alig várom, hogy megjelenjen.
A kiadókkal az a helyzet, hogy iszonyatosan sok kéziratot kapnak, és csak akkor írnak vissza, ha úgy érzik, azt a könyvet már meg lehet jelentetni.
Az a nagy szerencse viszont, hogy már létezik a net, és lehet blogod Neked is. Vannak olyan sikeres írók, akik éppen így kezdték. Például egy Blue Jeans nevű spanyol pasas, aki csak úgy, hobbiból kezdett a blogján regényt írni, és 150 000 olvasója lett. Így a felénél félbehagyta a blogot, és eladta az egész kéziratot egy kiadónak.
Ilyenkor már nem kérdéses, hogy érdemes kiadni.
Különben is jó próba, hogy ébren tudod--e tartani sosak érdeklődését. Kaphatsz visszajelzést is, úgy, hogy nincs benne rizikó, hiszen nem kell tudniuk, hogy ki vagy.
Én ezt javaslom, és sok sikert kívánok!

EVSZV 2010.03.27. 20:19:20

Kedves Viktória!
Minden, ami vámpíros, vérfarkasos és az összes mísztikus lény az nekem jöhet (persze nem csak kimondottan ezeket olvasom, de megfogott Meyer stílusa). Nagyon érdekesnek tartom ezt a kicsi, de igen izgi részletet, mondhatni el(meg)ragadó :) Remélem lesz belőle még ízelítő :)

Könyvmoj 2010.03.28. 18:28:08

@Lovessence:
Helo!
Nagyon örülök már annak is, hogy válaszoltál!
Azt hiszem, mindenképpen megfogadom a tanácsod és elekezdem egy blogba írni. Nemsokára nekiállok gépeli és ha kész az előszó és pár fejezet majd szólok és esetleg ha lenne annyi időd csak átfutnál pár sort mert nagyon adnák a véleményedre és nem tudom, hogy egyáltalán van-e tehettségem hozzá. Rengeteg könyvet olvasok de azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy mindössze tizennégy éves vagyok. De úgy gondolom képes lennék rá.
Imádom a Lovessence-t tuti megveszem majd! További jó írást!

Lovessence 2010.03.28. 22:52:23

@Könyvmoj:
Kedves Könyvmoj!
Az nem számít, hogy hány éves vagy. A lényeg az, hogy önmagadat add abban amit írsz. Legyne mondanivalód, amit el akarsz juttatni másokhoz.
Ne haragudj, de mostanában nem fogom tudni elolvasni, mert látod írtó sok a dologm, és az is igaz, hogy nagyon sokan kérik, hogy olvassam el az írásukat. Ugye megérted? Nem arról van szó, hogy nem érdekel:-(
Éppen ezért jó a blog.
AKár itt is üzenhetsz a többieknek, hogy nézzenek be a Te blogodra és szóljanak hozzá.
Sok sikert!

Lovessence 2010.03.28. 22:53:59

@EVSZV:
Kedves EVSZV!
A LOVESSENCE lényege azért valami teljesen más lesz. remélem, azért tetszeni fog!

ClaudiaOffical 2010.03.29. 22:16:11

Kedves Viktória!
A bevezető nagyon megkapó! már alig várom,hogy az egészet elolvassam :D nagyon tetszik !!!

Könyvmoj 2010.04.02. 19:12:22

Szija!
Örülök. hogy azt mondtad, hogy a kor nem számít mert sajnos sokan nem igy gondolják.
Természetesen megétem, hogy nincs időd elolvasni és gondoltam is, hogy elég elfoglalt lehetsz.
Megcsináltam a blogom már csak gépelni kell, és majd ha kész lesz valamennyi ide is kiirom a címet akkor, mert látom itt sokan vannak akik szeretnek olvasni.
és Köszönöm, hogy meghallgattál és hogy válaszoltál!!!!!!!!!!!!!

Könyvmoj 2010.04.02. 19:54:43

Hello! Megint én. Bocsi csak msot annyira belejöttem a blogírásba, hogy a bevezető kész is. Kérlek gyertek minél többen:
somogyiedit.blog.hu/
süti beállítások módosítása