HTML

Home

Új regényt írok Meyer rajongóknak és egyéb értelmes embereknek, akik szoktak olvasni. Itt figyelemmel követheted ahogy haladok vele.

Friss topikok

Tündérkönyvtári hónap kezdődött, ami nem hagyhat hidegen

2010.03.02. 00:29 Lovessence

Először is: senki meg ne nézze a Báthory című filmet, mert pocsék. Hacsak nem imádja annyira a művér látványát, hogy az vámpírok nélkül is elég neki. Ilyen rémes és rémesen hosszú filmet rég nem láttam, és nem is néztem végig, pedig naggggyon ritkán jövök ki a moziból. Még a stáblistát is végignézem. Na, erről ennyit.

Ma az Országos Pedagógiai Múzeum és Könyvtárban (de jó neve van) megkezdődött a Tündérek hava. Mégpedig az én, Tündérboszorkány című könyvemmel. bemutatóórákkal, és sok dicsérettel, amit most itt nem sorolok fel, mert szerintem már az is nagyképűség, ha az ember blogot ír. feltételezi, hogy vannak (mások), akik kíváncsiak rá. Nem kell ezt még felesleges dicsekvéssel tetézni. De azért, igaz, ami igaz, jól esett, és így még nagyobb elánnal tudtam nekiülni a ma esti írásnak. Mint láthatjátok, már kommentek is jövögetnek, van aki az iwiwen üzen. Írjatok, csak írjatok, akár tetszik, akár nem. Rém kíváncsi vagyok.

A szöveget persze úgy vegyétek, hogy ez egy első változat, és még biztosan finomítok rajta egy kicsit, de most a sztorival akarok haladni, amennyire csak tudok.

Egy kis részletet ma is bemásolok ide, nehogy olvasnivaló nélkül legyetek. (Persze aki századszor olvassa a Twilightot, az el van e-nélkül is.)

Itt van tehát egy bekezdés, Audrey barátnőjének, Patnek az autójáról:

Amikor végre lejárt a műszak a Hy-Vee szupermarketben, a két lány szokás szerint együtt indult haza, mivel kocsija csak Patnek volt. Már amikor volt, mert a „hintó”, ahogy Pat nevezte , gyakran bemondta az unalmast. Nem csoda, hiszen metál felhőkék, 1977-es Ford Thunderbirdje még a dédnagymamájáé volt. Pat azóta használhatta, amióta a dédi saját kérésére bevonult a Safe Haven szeretetotthonba. Amikor a hintó bedöglött, Pat mindig megjegyezte, hogy a dédi valószínűleg azért választotta az öregek otthonát, hogy így szabaduljon meg az ócskavastól. Persze ő is tudta, hogy ez nem igaz. A döntés fő oka a Safe Haven két kutyája, Percey és Bissey volt. Percey és Bissey két hatalmas, békés agár volt, akik szabadon jártak-keltek az otthon folyosóin, és szívesen tartották oda a fülük tövét bárkinek, aki vakargatni akarta. Perceyt és Bisseyt általában önkéntesek sétáltatták, de a dédi, aki azelőtt alig mozdult ki otthonról, amióta a Safe Havenben lakott, jóformán megfeledkezett elkopott térd ízületeiről, s legszívesebben versenyt futott volna az agarakkal.

Ha valaki kíváncsi  a hintóra, megnézheti itt:

http://automotivemileposts.com/tbird/images/tbird1978djeblueprofile.jpg

Vagy mondja meg valaki, hogy hogy lehet ide képet felrakni! Léci!

Köszi!

Na jó éjszakát minden tündérnek, a vámpírok pedig érezzék jól magukat reggelig! És a vérfarkasokról se feledkezzünk meg! Bocs az Edward rajongóktól, de nekem Jacob sokkal inkább bejön. Vaúúúúúú! Ugye van aki ezt meg tudja érteni?

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bosnyakviktoria.blog.hu/api/trackback/id/tr271801715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kucher Dóri 2010.03.02. 14:29:30

Szia Viktória!

Én Kucher Dóri vagyok az iskolai legjobb barátnőd Durucz Krisztina lánya. Imádom a twilight sorozatot és örülök, hogy te fordítod. Azt reméltem, hogy februárban jelenik majd meg, mert volt egy ilyen tájékoztató is. Nem tudom, hogy hogy fogom kibírni Júniusig. Nekem nagyon tetszik a Lovessence. Szerintem jó lesz, és izgalmas! Szerintem ha megjelenik elolvasom. Miért csak Júniusban fog megjelenni a Braking Dawn? NEM TUDOK ADDIG VÁRNI!!!:D Iádom a Lovessence-t és csak így tovább!

Lovessence 2010.03.02. 14:58:05

@Kucher: SZia Dóri!
Már a vezetéknevedből gondoltam, hogy ki vagy. örülök, hogy írátl.
A Breaking Dawnnal az a helyzet, hogy ennél kevésbé fontos könyveket sem szokjtak a kiadók csak úgy, év közben megjelentetni. Igazából három lehetőség van: késő ősszel, hogy karácsonyra megkaphassa aki szeretné, áprilisban a Budapest Könyvfesztiválra, és május végén, június elején az Ünnepi Könyvhétre. Mivel a Könyvhét nagyobb, mint a Fesztivál, és ez a sorozat utolsó kötetete, a kiadó azt szeretné, ha ott lenne körülötte nagyobb felhajtás. Én már pontosan tudom, hogy június 3-án fog megjelenni.Akkor kint fogok ücsörögni a Vörösmarty téren, és dedikálom, mint fordító. (Persze az első 3 részt nem én csináltam, de szerintem a lényeg, hogy mi lesz a vége, az meg az enyém:-))
AMi a LOvessence-t illet: nagyon szeretném, ha sok Twilight olvasó észrevenné, hogy már dolgozom rajta, és megszeretné, még mielőt megjelenik. Épp ezért csinálom ezt a blogot.
Nagyon várom a hozzászólásaitokat, vagy akár kérdéseiteket is.
Dórikám! Ha tényleg tetszik Neked, kérlek, ajánljad a barátnőidnek is, hogy olvassák a blogot a következő pár hónapban, és aki elégedett vele, adja tovább! Így a ti kezetek is benne lesz az első részben, ami októberben már a boltokban lesz. Szóval sietnem kell vele.
Sok puszi Anyunak is!
Várlak máskor is itt a blogon!
Viki

KicsiZsu 2010.03.02. 16:12:25

Szia Viki!
Egész jó kis járgány, irigyelem Pat-et, hogy jóízlésű dédije van. Imádom a kutyákat, feldob, hogy megjelennek benne, mégha csak így is.
Pont ezért nem gáz ha vérfarkasos vagy, Dzsékob is helyes fiú, megnézném 10 év múlva (most még elég fiatalka). De attól én még Edward-omat várom :)

Lovessence 2010.03.02. 17:23:17

@KicsiZsu:
Szia KicsiZsu!
Képzeld én egy ilyen kocsin tanultam vezetni. Nem akármi batár. Persze automata sebességváltós, amitől nem lehet a dolgot mégsem komolyan venni.
Na ezzel nem parkolnál be Budapesten a Baelvárosban sehová.
Ami a kutyákat illeti, imádom őket, és minden alkalmat megragadok, hogy szórjak belőlük a könyveimbe. Így kapott fontos szerepet egy magyar agár kölyök a Klott Gatya ne fárassz!-ban. Jé, csak most veszem észre, hogy az is agár volt. Pedig amit a Safe Havenről írtam, az is szó szerint úgy igaz. Saját szememmel láttam azt a két hatalmas orosz agarat. Mondjuk a nevükre nem emlékszem, de mindegy.
Nekem pedig nem is agaram van, hanem beagle-öm, bár elfogadnék egy whipettet is. Igen, lehet, hogy a vérfarkas is ezért szimpi.
Megértem, ha Edwardhoz ragaszkodsz, elvégre "Diamonds are a girl's best friend", ahogy már Marilyn Monroe is megmondta, Edwardunk pedig nem kevés karátos :-)

KicsiZsu 2010.03.02. 21:04:57

@Lovessence: :) Hm, én nem olyan lány vagyok ám, Edward sem a karátjaival bilincselt le, hanem a karakterével, jól jött ez a kis plátói tinirajongás az életembe (nem mintha olyan öreg lennék:D)
Valahogy úgy érzem majdnem olyan fontos bármily szempontból szerethetővé formálni a főszereplőt, mint maga a sztori. És hát igaz, amit írtál, az a fránya első mondat..., ha össze is állt a kép, valahogy be kell rúgni, hogy azt mindenki lássa.

Nekem golden retrieverem van, úgyhogy az autónak kombinak kellett lennie, és hát még azzal is eléggé mulatságos mutatvány néhol beparkolni, najó ne vagyok fittipaldi sem :) És nem olyan hintó, mint amit mutattál. Irigyellek ám érte, hogy ülhettél benne :)

ildikóóó 2010.03.06. 14:11:07

Viktória íme a hitó,más nem jutott eszembe. Nem vagyok egy nagy hekker :)

M@minti 2010.03.29. 13:54:45

Szia mindenkinek, különösen Lovessence-nek!
Én is nemrég találtam ide a blogra (nem magamtól, hanem a Könyvmolyképző hírleveléből), és bár nem igazán ehhez a bejegyzéshez fűződik, de engem is felcsigáztak a készülő regény(sorozat) eddig közölt részletei! :)
Ami viszont ide tartozik, amiért "billentyűzetet ragadtam", hogy elmagyaráznám, hogyan lehet ide képet beszúrni. Mert azt láttam, hogy valaki leírta, hogy a saját gépünkön lévő képet hogy lehet feltölteni, viszont azt nem, hogy az interneten talált képet hogy lehet beilleszteni. Előre szólok, nem egyszerű, mert sajna ez a blogmotor úgy látszik, nem támogatja annyira. :( De mivel a html-kódokat elfogadja, nem lehetetlen, de webszerkesztők előnyben. :)
Szóval, én azt tanácsolnám, hogy a kérdéses kép URL-jét (a http://miegymás kezdetű elérhetősége) másold be oda, ahová majd szeretnéd, hogy megjelenjen a kép.
A bejegyzésszerkesztőben van egy olyan gomb, hogy Forráskód. Ezt megnyomva láthatóvá válik a készülő bejegyzés html-kódja. Itt a sok blabla között meg kell keresni a kép URL-jét, ami valószínűleg < p> és </ p> jelek közé van téve. (Én most elhelyezek bennük egy fölösleges szóközt, mert különben lehet, hogy nem jelenne meg az általatok olvasható szövegben.)
A kép hivatkozási címe köré be kell írni egy kis kódot, hogy végül így nézzen ki:
< p>< img src="http://akármi.hu/images/képcím.jpg"></ p>
Itt is beszúrtam egy fölösleges szóközt a < és az img közé.
Ezután oldalt (nálam legalábbis) zöld Ment gomb, mire visszavált nem forráskód nézetre, és meg is megjelenik a kép. Ha nem rontottunk el semmit. :) Vigyázni kell, mert ha a kép hivatkozásában ü, ö, vagy hosszú ékezetes betű szerepel,akkor vágólapról beillesztésnél lehet, hogy elrontja!
Ha ez túl bonyolultnak tűnik, akkor legalábbis célszerű kattinthatóvá tenni a hivatkozásokat, amit úgy lehet, hogy nem a szövegbe illeszted be a hivatkozást, hanem megnyomod a szerkesztőben az első sorban lévő gombok közül hátulról az ötödiket, ami három láncszemet ábrázol. Az egérmutatóval fölé állva Hivatkozás beillesztése/módosítása felirat jelenik meg. Megjelenik egy új ablak, itt a Webcím nevű rubrikába kell bemásolni a kép, vagy a weboldal URL-címét. Aztán Rendben gomb.

Háááát, igyekeztem érthető lenni. :) Remélem, sikerült, és ezentúl szép képekkel tarkított blogot olvashatunk. :D
Próbaképpen én most megpróbálok beszúrni ide egy képet, bár korántsem biztos, hogy sikerülni fog, mert lehet, hogy a kommentezőknek ez nincs engedélyezve. Ha nem jelenik meg, legalább látszik a kódja, gondolom...
<img src="http://m.blog.hu/ad/admiralblog/image/tündér.JPG" alt="Maminti, a kicsi zöld tündér">

Ja, és nekem is beagle-öm van! :D Kettő volt, de az egyik sajna elveszett, illetve valószínűleg ellopták. De idén szeretnénk megint egy társat a mostaninak. :)

ClaudiaOffical 2010.04.02. 08:44:21

Imádom a kutyákat :) főleg,ha nagytestű,de a kicsiket is szeretem :D
Ez a kis részlet nagyon jól sikerült!Pet jófejnek tűnik,remélem az is :)
süti beállítások módosítása